eSport Speltips

Smite betting

Möjligheterna att satsa på eSport växer sig större hela tiden då populariteten ökar och utbudet utökas i för att möta spelarnas krav. Fler och fler sajter erbjuder betting på eSport, dock kan storleken på utbudet variera avsevärt. Innan du kan börja betta måste du välja vilket spel du planerar att satsa på och sedan välja bookmaker utefter det, då alla sportbooks inte erbjuder odds på samtliga eSporter. I våra recensioner kan du bara läsa om säkra spelbolag som är licensierade av Spelinspektionen i Sverige, vilket även innebär att dina vinster alltid är skattefria. Det finns en stor mängd alternativ att välja mellan gällande spelutbud, betalningsmetoder och kundtjänst.

Sajter som erbjuder eSport-betting

Som inledning i vår spelguide vill vi poängtera vikten av att välja en spelsajt som uppfyller alla dina krav. Tack vare eSportens ökande popularitet finns det nu fler alternativ att välja mellan, då allt fler sportbooks har eSport bland kategorierna. En sajt som enbart erbjuder odds på olika eSporter är Pixel.bet, där du spelar snabbt med BankID och där uttagen går fort. Andra sajter som erbjuder eSport-betting är exempelvis Betway, Mr Green, Unibet, LeoVegas och Bet365. Genom att ta del av recensioner hittar du information om deras oddsutbud, betalningsmetoder, kundtjänst och bonusar som kan hjälpa dig i valet.

Hur du spelar på eSport

Först och främst måste du registrera dig på en sajt som erbjuder eSport betting och göra en insättning. Leta upp en sajt med bäst odds för chansen att vinna större summor. Ett viktigt eSport tips är att läsa på, ju mer du vet desto större är din möjlighet till vinst. Välj att studera både spelet och olika spelare och lag, ta del av nyheter och titta på streams på exempelvis Twitch. Betting är inte enbart slumpbaserat, ju mer kunskap du har desto enklare är det att satsa rätt. Det är enklare att inhämta information om stora turneringar, spelare och lag, börja gärna där.

Inom eSport betting kan du satsa på odds innan match samt på live odds. Satsningar innan en match är bättre om du inte kan följa matchen live, eller om du inte har tillgång till att betta när som helst. Live odds höjer inte bara spänningen när du kolla på matchen, oddsen kan i vissa fall också vara bättre. Om ett lag som inte är favorittippat spelar bra kan du se det och då lägga ett bet på ett högt odds med större chans att vinna. Kontrollera alltid oddssättning och jämför hos olika aktörer för att spela på marknadens fördelaktigaste odds.

Olika spel och oddstyper

Bland spelen som är stora inom eSport betting förekommer CS:GO, Dota 2, League of Legends och Starcraft 2. Många av dem har både turneringar och ligor som du kan betta på. The International är en stor turnering med inriktning på Dota 2, medan ELEAGUE är en turnering i CS:GO, betting på båda är populärt. Världens största eSports organisation ESL, tidigare känt som Electronic Sports League, arrangerar många av de stora ligorna och turneringarna inom eSport. De använder sig mycket av Twitch.tv där de streamar tävlingar, vilket är till stor hjälp om du är intresserad av att spela på live odds.

Spelguider tar upp olika oddstyper och inom eSport kan du satsa på mer än bara vinnarodds. Matchvinnare och turneringsvinnare är dock de vanligaste oddsen, men även handikappspel är tillgängliga på några sajter. Andra tillgängliga odds inom CS:GO är exempelvis hur många kartor som kommer spelas sammanlagt, samt om det är udda eller jämnt antal rundor på en karta. I LoL kan du bland annat betta på odds gällande most kills, slay the first dragon eller destroy the first tower. Olika speloperatörer erbjuder olika utbud av oddsvarianter, därför bör du alltid jämföra de tillgängliga sajterna utefter vad du vill satsa på.

Rekommendationer och tips

Vi rekommenderar att du tar tid på dig att välja bettingsajt och våra recensioner är tänkta att vara till hjälp. De bookmakers vi förespråkar är alla säkra och har rätt licensiering. En annan rekommendation är att ta hjälp av bonusar i början, då du på så sätt sparar på din egen budget. Många spelsajter erbjuder en välkomstbonus som kan användas på betting, läs dock alltid på gällande omsättningskrav och villkor innan du gör anspråk på en bonus. Genom att spela med bonuspengar kan du öva på bettingen under tiden du lär dig mer om spelen och de olika oddsvarianterna.

Spela aldrig för mer än du har råd till och sätt därför alltid upp en spelbudget. Börja satsa små belopp för att pengarna ska räcka längre, då kan du experimentera med olika odds och spelvarianter. Att ta del av vår guide till eSport samt andra artiklar i ämnet är ännu ett tips. Det finns även en del allmänna spelstrategier som kan användas vid betting, till exempel Units, Martingale-systemet och Labouchere-systemet. Ha tålamod när du bettar på eSport, det går upp och ner och tar tid att lära sig men genom att läsa på samt ta del av nyheter kan du utveckla din förmåga att lägga bra bets.

Information om kommande och avslutade matcher

Hos oss kan du hitta fakta om både kommande och avslutade matcher inom eSport. Genom att ha koll på de kommande matcherna inom ligor och turneringar kan du i god tid läsa på om lagen och spelarna för att kunna lägga en smart insats när det är dags. Du kan följa lagens/spelarnas form genom att titta på matcher som spelas innan. Att titta på resultat i avslutade matcher kan också vara till hjälp i din research innan en satsning. Om du väljer att betta på matcher i en liga är det klokt att se tillbaka på hur säsongen sett ut tidigare.

Det är klokt att fokusera på en eSport och en turnering eller liga i taget, för att kunna lägga all koncentration på samma plats. Om du försöker följa med i många olika varianter leder det oftast till sämre resultat, då du inte kan sätta en av dem i centrum. När det går bra för dig finns risken att du blir slappare i att inhämta information, vilket är farligt eftersom allt inom eSport är en färskvara. Ett tydligt exempel är att svenska laget Fnatic var rankade på 23:e plats inför Dreamhack Masters i Malmö 2019, men trots det lyckades kamma hem segern i turneringen.

Nyheter och streams

Vi förser dig med nyheter inom eSport för att underlätta för dig i när det gäller faktasökande då även den minsta nyheten kan vara viktig. eSport är lika krävande för deltagarna som andra sporter och det kräver full koncentration av spelarna. Genom att ta del av aktuella händelser från eSport-världen kan du lättare bilda dig en uppfattning om hur ett lag eller en spelare kommer att prestera i en kommande tävling, vilket gynnar dig när du ska betta. I olika eSport-forum kan du också få tillgång till matnyttig information som kan hjälpa dig att satsa smartare och därmed öka dina vinstchanser.

Både på Twitch och YouTube kan du ta del av livestreaming av olika eSports-evenemang, samt se inspelade videor från diverse tävlingar. Tillgängligheten är stor vilket gör det enkelt för dig att ha koll på tidigare matcher. Du kan titta på en match för att se hur det gick förra gången när två lag mötte varandra inom ett spel, vilket kan ge dig tips om hur nästa match kommer att gå. Att lita på enbart odds är inte vinstgivande, du kan ha turen att hitta ett högt odds på ett utfall som din information talar för och då kan dina kunskaper ge vinst.

 

 

Pixel Bet
Betsson
Betway
Mr Green
Bethard
GG.BET
ScandiBet
888Sport